ATLANTIS

Altantis_naslovna2-(1).jpg

Stoljećima urbanizacija i industrijalizacija stavljaju ogroman pritisak na prirodne vodne sustave i njihove pridružujuće ekosustave.

Tvrtka Atlantis iz Australije posvetila se razvoju proizvoda, sustava i tehnologija koji nisu samo za potrebe ljudi. Puno truda, vremena i timova diljem svijeta zajednički rade na obnavljanju sustava za prirodno filtriranje i očuvanje vodnih resursa za budućnost. Osnivač tvrtke je g. Humberto Urriola krajobrazni arhitekt koji je slijedio san o zelenim gradovima, skladnom raju prekrivenim zelenilom, prekrasnim cvijećem koje absorbiraju i transormiraju sunčevu svjetlost, skladište i recikliraju vodu, proizvode kisik...

U prirodi, skoro 90% zemljine površine je propusno omogučujući kišnici prirodnu infiltraciju gdje se prirodno uklanjaju nečistoće i uz zadržavaju dovoljnu količinu vlage za održavanje životnih ciklusa.
Upravo suprotno, u urbanim dijelovima gotovo 90% površina je nepropusno i tijekom oborina zrak i voda su zagađeni ali i zarobljeni gdje se akumuliraju u vodene tokove.

Sa razvojem tehnologija kao što su drenažne ćelije, infiltracijski spremnici, jedinice za pročišćavanje i biorazgradnju koje
uspostavljaju procese prirodnog pročišćavanja vodnih resursa, Atlantis se razvio u svjetskog lidera u razvoju sustavima za upravljanje vodnim rasursima. Mreža ureda i partnera nalazi se u Australiji, sjevernoj i južnoj Americi, Europi i Aziji i timovi inženjera, krajobraznih arhitekata i biologa sa 50 i više godina kolektivnog iskustva.

U partnerskim odnosima sa našim klijentima, nudimo rješenja koja rezultiraju čišćim vodnim resursima i zelenijim urbanim područjima. Sustavi su dokazani brojnim referentnim projektima. 

Kontakt

  •  Funda d.o.o.
  • Adresa:Bana Josipa Jelačića 45
  • Grad10 290, Zaprešić
  • Tel:+385 1 33 40 340
  • E-mail:info@funda.hr
Vrh stranice