GRAĐEVINARSTVO

Vertikalna drenaža

Zbog učestalih problema sa nesavjesnim i nepravilnim zatrpavanjima iskopa gdje se uz zemlju ubacuje razni građevinski otpad, dolazi do mehaničkog oštećenja hidroizolacijskih i ostalih slojeva. Naime, prilikom slijeganja zatrpanog materijala dijelovi oštrih armaturnih mreža, staklenih flašica, velikih kamenih blokova postupno oštećuju sve slojeve ali i sam betonski zid prilikom kojih dolazi do velikih problema sa procurenjem vode ali još većeg problema na koji način sanirati i financirati te popravke.
Tvrtka Funda nudi najbolje rješenje na tržištu za mehaničku zaštitu podzemnih hidroizolacijskih i ostalih slojeva vrlo snažnim Atlantis drenažnim ćelijama koje mehanički štite hidroizolaciju ali i dreniraju vodu.
vertikalna-drenaza-Funda-(2).jpg

Atlantis vertikalna drenaža ima visoku kompresivnu snagu, štiti hidroizolacijske sustave i membranu, ekonomski isplativa, lagane konstrukcije, jednostavno se transportira, lako se ugrađuje i iznimno je korisna kao vertikalna drenaža. Sustav je idealan za kontrolu i usmjeravanje viška vode, idelana je za drenažu zidova podzemnih garaža i parkirališta, za drenažu zidova podruma.
 

Izdržljiva zidna vertikalna drenaža pruža iznimnu rasterećenost zidova u zemlji od hidrostatskog pritiska podzemnih voda!! 


Prednosti vertikalne drenaže
wall_panels_construct.jpg
list_check.pngŠtiti hidroizolacijsku membranu
list_check-(1).pngIznimna mehanička svojstva
list_check-(2).pngIznimne tehničke karakteristike
list_check-(3).pngŠtiti strukturu samog zida
list_check-(4).pngLagane konstrukcije
list_check-(5).pngJednostavan za ugradnju
list_check-(6).pngNajefikasniji drenažni sustav
list_check-(7).pngEfektivno oslobađa hidrostatski pritisak

Dugotrajne prednosti
list_check-(8).pngOsigurana zaštita betosnkih zidova u zemlji
list_check-(9).pngZaštita hidroizolacijske membrane


Smanjena pucanja betonskih konstrukcija inducirana temperaturnim razlikama
Temperature u zemlji mogu varirati ovisno o dubini objekta. Temperaturne razlike stvaraju ogromne tenzije i kao posljedicu i pukotine na zidovima podzemnih objekata što može dovesti i do pucanja hidroizolacijskih membrana ali i zida u ekstremnim slučajevima.
Atlantisovi zidni paneli svojim jedinstvenim dizajnom stvaraju prostor između zida i materijala kojim se zatrpavalo, samim time dolazi do regulacije temperature.
Najčešća pucanja možemo vidjeti na cvjećarnicima ili  betonskim žardinjerama. Altantis je razvio idealan sustav za žardinjere koji može skladištiti vodu ali i zaštiti same žardinjere od naprezanja i pucanja.

temperaturna-naprezanja-(1).jpg

Kontakt

  •  Funda d.o.o.
  • Adresa:Bana Josipa Jelačića 45
  • Grad10 290, Zaprešić
  • Tel:+385 1 33 40 340
  • E-mail:info@funda.hr
Vrh stranice