KRAJOBRAZ I OKOLIŠ

Propusni pločnici TurfCell i GravelCell
Tvrtka Atlantis razvila je proizvod koji može biti primjenjen u više od desetak različitih aplikacija. Drenažna ćelija visine 52mm može se koristiti kao drenaža na krovovima, drenaža oko bazena, vertikalna drenaža zidova u zemlji, koristi se za stabilizaciju kolnika i pristupnih puteva, kao konstrukcija za vertikalnu fasadu, kao modularni spremnik (sprinkler stanice unutar ili ispod objekta) i mnoge druge primjene.

Stabilizicacija zemljom i šljunkom
Stabilizacija tj. takozvano pojačanje Turf Cell je najučinkovitiji proizvod za horizontalan i vertikalan rast korijena. Za razliku od betonskih sustava, korijen ostaje hladan i pogoduje razvoju biljne zajednice.
Vozila koja se kreću preko trave ne oštećuju zaštićeni korjen.
Estetski, trava koja raste iz ćelije prekriva kompletnu strukturu same ćelije i vizualno izgleda kao da ćelija ne postoji.
GravelCell je proizvod koji u koji se kao strukturalni stabilizator ali i kao ojačanje ugrađuje šljunak. Ćelija je ista od 52mm. 

1.jpg

 


presjek-turf-cell.jpg


 

Tradicionalno opločenje
U urbanim dijelovima, otprilike 70% do 90% građevina oploči se većinom za namjenu kao parkirališta i nogostupi. Većina popločenih područja projektirana je od nepropusnim materijala kao što su beton, bitumen/asfalt, kamen, pločice i sl. Ti materijali zadržavaju velike količine topline, povečavajući temperaturu okolnih zgrada i pridonose slabljenju ozonskog omotača.

Atlantis opločenje
Atlantis Turf Cell, Flo-Grid i Atlantis Gravel Cell mogu se koristiti u svakoj situaciji gdje se planira korištenje manjih do srednjih parkirališnih površina, pristupnih puteva i kolnika

Podloga koja se zahtijeva za ove ćelije jednaka je ili manja od one koja se zahtijeva ako se radi podloga od betona ili bitumena.Eliminacija tradicionalnog sustava za odvodnju oborinskih voda koja je nužna za nepropusna parkirališta pruža odmah dodatne uštede ako se instalira Turf Cell® struktura s ojačanjem za isto područje primjene.
Gravel Cell® je struktura za ojačanje kojom se stvara atraktivna, trajna i izdržljiva površina pogodna za parkirališta srednjeg do manjeg intenziteta prometa.

Prednosti
list_check.pngKoličina materijala za podlogu potrebnu za ćeliju je jednaka ili manja količini potrebnoj za betonsku ili asfaltnu podlogu.
list_check-(1).pngEliminacijom tradicionalnog nepropusnog sustava za odvodnju vode na parkiralištima pruža trenutnu uštedu prilikom ugradnje strukture TurfCell pojačanja za istu aplikaciju.
list_check-(2).pngGravel Cell pojačanje stvara atraktivnu, izdržljivu, tvrdu površinu pogodnu za parkirališta lakšeg i srednje lakšeg opterećenja.
list_check-(3).pngZa razliku od travnatih parkirališta koja nakon i za vrijeme kiše postanu blatnjava, TurfCell ćelije nude suprotan učinak pružajući parkiralšta stabilna u mokrim uvjetima za ugodan prolazak automobila ali i pješaka bez rizika da će se uprljati ili ponekada i zapeti u blatu.

Tablica_atlantis_turf.jpg


 
Rješenje za stabilizaciju kolnika i pomoćnih puteva "RoadCell"
Tvrtka Atlantis nudi i rješenje za stabiliziraciju pomoćnih puteva, pristupnih cesta, šumskih puteva. Kako bi se izbjegle situacije kao na slici:Na ovoj slici je rješenje sa ćelijom od 52mm

Auto-u-blatu-(1).jpgAtlantis_turfcell_rjesenje_suma.jpg

 


Rješenje za pristup teškim vozilima:

Presjek-cestovne-celije_roadCell.jpgCestova_celija.jpg

 

Kontakt

  •  Funda d.o.o.
  • Adresa:Bana Josipa Jelačića 45
  • Grad10 290, Zaprešić
  • Tel:+385 1 33 40 340
  • E-mail:info@funda.hr
Vrh stranice