Izloženi ili neprohodni krovovi

Na osnovi odobrenog znanstvenog principa Protan je razvio i patentiaro svoj također jedinstveni vakuumski krovopokrivni sustav koristeći veće razumijevanje načina na koji sile vjetra djeluju na zgradu. Od prvog instaliranja vakuumskog krova na Norveškom institutu za istraživanje gradnje u Trondheimu-Norveška, taj je sustav usvojen za mnoge projekte diljem Europe. Također i u Hrvatskoj smo odradili nekoliko projekata sa vakuumskim sustavom, točnije u Dugopolju gdje vjetrovi znaju doseći brzine i preko 200 km/h.
 
Za vakuumski krovopokrivni sistem, Protan je razvio Protan SE paletu proizvoda. Vekuum.jpg 

Taj je sistem osobito prikladan:
- Kada je korištenje sredstava za pričvršćenje zabranjeno ili nepoželjno
- Kada podloga nije prikladna za korištenje tradicionalnih metoda
- Kod obnavljanja zdravih površina
Moguće su uštede troškova, ovisno o geometriji zgrade. To je često dobra alternativa kad je brzina primjene jako važna. Taj sustav uvodi kontrolirani tok zraka ispod membrane kroz posebno projektirane odzračnike. Međutim, zbog prirode principa dizajna podloga mora biti nepropusna za zrak. U svim slučajevima, posavjetujte se sa odjelom za tehnička rješenja tvrtke Funda.

NAPOMENA: Ovaj sustav je izuzetno opasan ukoliko se ne savjetujete sa našim tehničkim odjelom i ukoliko se ne primjenjuju određena pravila i kalkulacije potrebne za funkcioniranje ovog sustava. Također, s obzirom da se u ovom sustavu ne koriste vijci kojima se mehanički PVC membrana ne pričvršćuje za krovnu konstrukciju postoji opasnost da se prilikom jakih i olujnih vjetrova kompletna membrana odvoji od krovne konstrukcije.

Vakuum-20bilder2.jpg

Kontakt

  •  Funda d.o.o.
  • Adresa:Bana Josipa Jelačića 45
  • Grad10 290, Zaprešić
  • Tel:+385 1 33 40 340
  • E-mail:info@funda.hr
Vrh stranice