coin-dollar map2

Vertikalni vrtovi

O usluzi

Stoljećima urbanizacija i industrijalizacija stavljaju ogroman pritisak na prirodne vodne sustave i njihove pridružujuće ekosustave.

Tvrtka Atlantis iz Australije posvetila se razvoju proizvoda, sustava i tehnologija koji nisu samo za potrebe ljudi. Puno truda, vremena i timova diljem svijeta zajednički rade na obnavljanju sustava za prirodno filtriranje i očuvanje vodnih resursa za budućnost. Osnivač tvrtke je g. Humberto Urriola krajobrazni arhitekt koji je slijedio san o zelenim gradovima, skladnom raju prekrivenim zelenilom, prekrasnim cvijećem koje absorbiraju i transormiraju sunčevu svjetlost, skladište i recikliraju vodu, proizvode kisik…

U prirodi, skoro 90% zemljine površine je propusno omogučujući kišnici prirodnu infiltraciju gdje se prirodno uklanjaju nečistoće i uz zadržavaju dovoljnu količinu vlage za održavanje životnih ciklusa.
Upravo suprotno, u urbanim dijelovima gotovo 90% površina je nepropusno i tijekom oborina zrak i voda su zagađeni ali i zarobljeni gdje se akumuliraju u vodene tokove.

Sa razvojem tehnologija kao što su drenažne ćelije, infiltracijski spremnici, jedinice za pročišćavanje i biorazgradnju koje
uspostavljaju procese prirodnog pročišćavanja vodnih resursa, Atlantis se razvio u svjetskog lidera u razvoju sustavima za upravljanje vodnim rasursima. Mreža ureda i partnera nalazi se u Australiji, sjevernoj i južnoj Americi, Europi i Aziji i timovi inženjera, krajobraznih arhitekata i biologa sa 50 i više godina kolektivnog iskustva.

U partnerskim odnosima sa našim klijentima, nudimo rješenja koja rezultiraju čišćim vodnim resursima i zelenijim urbanim područjima. Sustavi su dokazani brojnim referentnim projektima. 

Brošure

Rješenja za projektiranje zelenih gradova
Preuzmi brošuru
Vertikalni zeleni vrtovi
Preuzmi brošuru
GroWall verzija 4.5
Preuzmi brošuru
Ćelije za pristup teškim vozilima
Preuzmi brošuru
Drenaža i rješenja za zelene krovove
Preuzmi brošuru
Povratak na vrh6ACreated using Figma