coin-dollar map2

Sanacija krovova

O usluzi

Sanacija krovova najčešće se izvodi zbog zastarjelih tehnologija ugradnje, dotrajalih krovnih sustava, zbog mehaničkih oštećenja hidroizolacijskih krovnih sustava, neprimjerenih aktivnosti na krovovima kao što su ugradnja satelitskih, radio i tv antena, neprimjerenim aktivnostima na ravnim krovovima gdje su hidroizolacijske membrane izložene i nisu zaštićene, različitim prodorima i ponekada kreativnim i za stanare korisnim rješenjima koji ipak nisu najbolje rješenje za hidroizolacijske sustave na krovovima.

Zatim, postoje različiti tipovi hidroizolacijskih membrana npr. membrane koje zbog nedostatka UV stabilizatora ili različitih posipa (ako su u pitanju bitumenske hidroizolacije) moraju biti zaštićene – a nisu! Zbog te činjenice dolazi do prijevremenog “starenja” tj. pucanja takvih vrsta hidroizolacijskih sustava i samim time do prodiranja vode u slojeve ispod same membrane.

Postoje i proizvodi sumnjivog porijekla i loših tehničkih karakteristika koje nisu primjerene našim klimatskim prilikama ili su jednostavno proizvodi sa nedostatkom kemijskih elemenata koji su neophodni da krovne hidroizolacijske membrane izdrže više desetaka godina na krovu bez oštećenja.

 

Također, ljudski faktor u samoj ugradnji može utjecati na kvalitetu i dugotrajnost sustava. Tu ne pomažu niti najskuplji hidroizolacijski proizvodi jer ako dođe i do male greške u ugradnji, cijeli sustav postaje beskoristan. Zbog te činjenice potrebno je kontaktirati tvrtku koja ima iskustva, djelatnike koji imaju završene specijalizirane tečajeve za ugradnju sustava koji nude i naravno referentnu listu koja dokazuje sve prethodno navedeno.

 

SANACIJE

Postoje različite vrste sanacija starih bitumenskih hidroizolacijskih sustava, novijih jednoslojnih, sanacija starih terasa, balkona i loggia. Ovisno o problemima o kojima možete više pročitati na našoj stranici, nudimo različite metode sanacija. Sanacije, kao i novi sustavi mogu se odraditi kao izloženi sustav gdje je hidroizolacijska PVC membrana završna ali krov ne koristimo, opterećeni sustav gdje se krov može koristiti tj. gdje je krov prohodan. Moguće je složiti i zeleni krovni sustav, ali u ovom slučaju potrebno je provjeriti da li krovna konstrukcija može podnijeti dodatna opterećenja.

Sanacije ravnih krovova najčešće izvodimo u suradnji sa tvrtkama koje upravljaju zgradama. U našoj bazi podataka došli smo do statističkog podatka gdje smo do 01.07.2011. odradili više od 600 sanacija stambenih objekata samo u Hrvatskoj u što ne uključujemo novoizgrađene zgrade sa nešto manje od ukupno 700.000m2 ugrađenih PVC hidroizlacijskih membrana. Od toga preko 150.000,00m2 je izašlo iz garantnog roka od 10g. i još uvijek nemamo reklamacija na objektima koji su se redovito održavali.

U našoj bazi podataka postoje tisuće i tisuće različitih fotografija sa naših projekata. Da biste pobliže uvidjeli o čemu se radi, kroz galeriju slika će se lakše vizualizirati problematika i postupak sanacije na nekim od objekata koje smo izvodili. U svakom slučaju, prilikom prvog evidentnog procurjevanja ili pojavljivanja vlage, slobodno nas kontaktirate i bez ikakve obveze zatražite zahtjev za pregledom krova.

Slike 1: Sanacija starog bitumenskog krova sa kulir pločama

 

Sanacija starog bakrenog krova:

Slike 2: Primjer sanacije kosog bakrenog krova sa Protan sustavom i ukrasnim omega profilima

Sanaciju svojih krovova slobodno povjerite našem tehničkom odjelu koji će Vam individualnim pristupom i svakom pojedinom problemu pristupiti profesionalno, analizirati i evidentirati uzrok problema. Nakon analize i rješavanja problematike i uzroka, šaljemo Vam ponudu uz elaborat i način sanacije. Upit možete poslati elektroničkim putem ili direktnim kontaktom putem faxa ili telefona.

Brošure

Referent-lista-Funda
Preuzmi brošuru
Dvori_Lapad_tisak
Preuzmi brošuru
Crkva_brosura_tisak
Preuzmi brošuru
Povratak na vrh6ACreated using Figma